Голям празник е днес – славим Светия кръст Господен, символът

...
 Голям празник е днес – славим Светия кръст Господен, символът
Коментари Харесай

Нанков на Кръстовден: Правителствата на Бойко Борисов винаги са били в помощ на Църквата

 Open photo

 

Голям празник е през днешния ден – славим Светия кръст Господен, признакът на нашето избавление и успеха над всяко зло. На Кръстовден желая да пожелая вяра на всички. И религия!

 

Това написа лидерът на листата на ГЕРБ/СДС в Ловеч Николай Нанков в профила си във Facebook.

Вярата постоянно е била кей и опора за народа ни – и в хубавите, и в тежките моменти. Като управленци в ГЕРБ постоянно сме се водели от разбирането, че реставрацията, възобновяване или построяването на храмове е образование за нас, миряните, и опазване на духовността. Затова и държавните управления на Бойко Борисов постоянно са били в помощ на Църквата, съобщи Нанков и добави:

 

В нашия район построяването на катедралния храм в Ловеч бе водещ приоритет за всички. Много донори се включихме в това благородно дело. Партия ГЕРБ подари 600 000 лева, а по линия на страната бяха обезпечени други 800 000 лева още в първия кабинет „ Борисов “. Новият храм е реликва за Ловеч, която ще събира хората и ще е нравствен център епохи напред - когато нас към този момент няма да ни има.

Отделно през годините страната посредством дирекция „ Вероизповедания “ отпусна нужните средствата и за ремонт на остарялата митрополия и пространствата на първото по рода си у нас начално частно учебно заведение „ Св. Седмочисленици “. Нещо повече - Министерство на регионалното развитие подкрепя разрастването и преместването му в постройката на някогашния Кожарски колеж (върната от общината на държавата), като го съобщи на Ловчанската митрополия за 10-годишно безплатно прилагане. Осигурихме и средства за ремонта на постройката и обезпечаването на подобаващи образователни условия.

В последния кабинет „ Борисов “ Ловчанска епархия беше подкрепена при осъществяването на настоящи поправки на манастири, църкви в селата и за изографисване на катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч. За заслуги в помощ на Църквата Бойко Борисов бе почетен с медал от Ловчанската митрополия.

Нанков напомни, че на Кръстовден е и професионалният празник на българските огнеборци.

 

Професия виновна, изискваща доста добра подготовка, висока експертиза и нещо доста значимо – великодушие, самоотверженост, подготвеност за всеотдайност в името на това да спасиш живот, мощен дух и доста обич, съобщи Нанков и добави:

 

Поздравявам всички чиновници на Пожарна сигурност и отбрана на популацията в област Ловеч и цялата страна и им поисквам здраве и безаварийни наряди. Нека постоянно се прибират при фамилиите си с задоволство от изпълнените задания и с признателността на всички ни. Благодаря Ви за Вашата всеотдайна работа за обществото!
Честит празник!

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР